ICENO creatieve lessen en cursus pakketten

In een serie van 6 lessen ga je lekker creatief aan de slag op jouw eigen niveau. Of je nu ervaren bent, beginner of op zoek naar een nieuwe hobby: er is zeker een cursus die bij jou past! Waar je voorheen in 1 avond of middag je creatie af moest krijgen, heb je nu heerlijk de tijd. Ga je vooral voor gezellig en creatief bezig zijn, of wil je het mooiste Powertex beeld of mozaïek maken dat je kunt bedenken? Het kan allemaal! Tijdens de lessen besteed ik veel aandacht aan de techniek, opbouw en afwerking. Zie je een mooie creatie op Pinterest, dan belet niets jou deze inspiratie te gebruiken en iets moois te creëren. Er is voor iedereen een passend pakket. De eerste strippenkaart van 6 lessen kost 139 euro inclusief materiaal voor 1 werkstuk te maken in 6 lessen met een maximum van 1 kg klei, 1 steen of mozaiek voor een max. oppervlak van 30 x 30 cm. Vervolg strippenkaarten kosten 109 euro per 6 lessen inclusief gebruik gereedschap, gebruiksmateriaal zoals handschoenen, aluminiumfolie, tape, lijm en btw. Frames, glasmozaiek, steen en powertex klei wordt apart doorberekend.

Lestijden:

  • Dinsdagavond van 19.30 – 22.00 uur
  • Donderdagavond oneven weken van 19.30 – 22.00 uur
  • Vrijdagmiddag van 13.30 – 16.00 uur

Kies hieronder het creatieve pakket dat bij jou past

powertex vogeltje les almere

Kennismakingsles

Ervaar zelf de gezellige en creatieve lessen aan de keukentafel van Iceno. Tijdens deze proefles maak je een leuk vogeltje van Powertex zelfhardende klei. Je leert de opbouw van een beeld, werken met klei en afwerken met effect pigmenten. Deze kennismakingsles is eenmalig te boeken, vraag naar de mogelijkheden. En als je alleen even sfeer wilt proeven mag je natuurlijk ook gewoon een kopje koffie of thee komen drinken.

 

mozaiek landschap iceno

Mozaïek lessen

Je start met het maken van een ontwerp op b.v. hout of misschien heb je een eigen voorwerp. Uiteraard begeleid ik je daarin. Met glasmozaïek creëer je je eigen kunstwerk. We werken met glasplaten om zelf te snijden of mozaïek steentjes. Ook schelpen, takken en andere, misschien wel persoonlijke elementen zijn te verwerken.

> Meer info over dit pakket

Sneeuwuil powertex iceno

Powertex pakket

Powertex, de textielverharder, biedt eindeloze mogelijkheden voor (grote tuin-) beelden, sculpturen en mixed mediatechnieken. Tijdens de lessen leer je alles over de opbouw van een frame en boetseren met deze vorstbestendige en zelfhardende klei. Maar ook hoe je stof verhardt en gipsen hoofden verwerkt.

> Meer info over dit pakket

Speksteen bewerken iceno

Speksteen bewerken

Een mooie zachte speksteen van ca. 3 – 5 kg bewerk je met vijlen en raspen volledig op gevoel totdat er een mooie vorm ontstaat. Met speksteen werken is zeer rustgevend en het resultaat altijd verbluffend. Op dit moment alleen op dinsdag en vrijdag.

> Meer info over dit pakket

Iceno powertex schilderij jolanda

Techniek pakket en mixed media

In dit creatieve techniek pakket ben je heerlijk bezig en leer je omgaan met verschillende technieken zoals zelf hardende klei, mixed media, mozaïek en speksteen. Aan het eind van de cursus ga je naar huis met maximaal vier eigen werkstukjes. Het techniek pakket bedraag 139 euro inclusief alle materialen.

> Meer info over dit pakket

Losse les

Heb je, om wat voor reden dan ook, een losse les nodig dan kan dat mits er plek is op een reguliere cursusavond. De kosten hiervoor zijn 22,50 euro.